Psikologji

Ka një gjykatës që quhet KOHË dhe që i vë gjithmonë gjërat në vend

Ne jemi të lirë të praktikojmë veprimet tona, por ne jemi përgjegjës për pasojat. Një gjest, një fjalë apo një veprim i keq gjithmonë shkakton një ndikim pak a shumë të dukshëm dhe, ndonëse mund të mos e besojmë, koha është një gjykatës shumë i mençur.

Edhe nëse ajo nuk jep një dënim të menjëhershëm, gjithmonë do u japë të drejtë atyre që kanë të drejtë. Për shembull, psikologu i famshëm dhe hulumtuesi Houard Gardner na ka befasuar me një nga argumentet e tij: “një person i keq nuk bëhet kurrë një profesionist i mirë”.

Për “babanë e inteligjencës së shumëfishtë”, një njeri i udhëhequr vetëm nga interesi i tij personal kurrë nuk arrin përsosmërinë, dhe ky është një realitet që shpesh zbulohet edhe në pasqyrën e kohës.

Koha funksionon me sistemin e veprimit dhe reagimit, dmth çdo gjë që promovohet sot do të ketë pasoja një ditë, si për të mirën edhe për të keqen.

Me gjykimet dhe frazat e kohës, një qëndrim i neveritshëm që praktikohet sot, mund të kthehet si diçka shumë më e keqe në të ardhmen. Kundër nesh.

Ndoshta kur vjen fatura, personi nuk do të jetë në gjendje të bëjë një telefonatë dhe të kuptojë se ajo që po ndodh është pasojë e një veprimi që e ka praktikuar për disa kohë.

Ju ftojmë të reflektoni për këtë… / meb.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close